حشمت اله آزادبخت

ساخت وبلاگ
"بسمه تعالی"

راهکار های برون رفت از موانع و مشکلات توسعه آتی شهرستان کوهدشت:

1-تخصص گرایی: یکی از موانع رشد و توسعهُ هر شهری،عدم بکار گیری کافی نیروهای متخصص در بخش های مختلف مدیریت شهری می باشد ،لهذا در صورت عدم توجه به این اصل،اگر طرحی حتی در سطح برنامه ریزی بخشی نیز به اجراء در آید ،استراتژی توسعه آن منطقه،بواسطه عدم توجه به این اصل،در آینده حالت انقباضی خواهد داشت و بنابراین توسعه سیستمی با چالش های جدّی مواجه خواهد شد.

2-مردم مداری در تنظیم طرح ها: در اکولوژی انسانی،فرهنگ مردم مناطق مختلف،اصالت می یابد،لذا،هر طرحی بدون توجه به این اصل مهّم،هویت- زدایی و نوعی از خود بیگانگی را برای شهر نشینان بدنبال خواهد داشت.

3-اولویت بندی مسائل و مشکلات: هر شهری در صورتی به مرحله رشد و توسعه گام خواهد گذاشت که مسائل ریشه ای بزرگ آن حل شود،لذا،توجه به مسائل کوچک،جهت برون رفت از بحران-های اصلی،راهگشا نخواهد بود،به عنوان مثال،وقتی شهری به حدّی از رشد می رسد وشخصیت شهرستان شدن پیدا می کند بایدبستر های مهّم این امر فراهم گردد،بنابراین وقتی شهری وارد مرحله رشد وبلوغ جهت شهرستان شدن، شود،باید متناسب با آن نوع رشد وبلوغ،نیاز ها با توجه به استانداردها و معیارهای در این زمینه،برطرف گردد.

4-اهتمام جدّی به رفع نیاز ها با توجه به مراحل رشد شهری: در هر مرحله از رشدوتوسعه شهری،نیاز های جدیدی بوجود می آید که طبیعتاً باید برای رفع آنها مطابق با استاندارد های زندگی شهری،اقدام شود،لذا در صورت عدم توجه به این امر مهّم،بحران هایی در آن مرحله از رشد،بوجود می آیدکه نمونه آن مهاجرت از منطقه و دیگر مسائل و آسیب -ها می باشد.

5-تشکیل کار گروه های تخصصی در مراحل مختلف رشد و توسعه شهری: در مراحلی که شهری در مرحله ای از رشد بدلایلی دچار یک بحران می گردد،تشکیل کار گروه های تخصصی،مطابق قانون، راهبردی مناسب خواهد بود.

6-مطالبه گری در چهارچوب قانون: مردم برای دستیابی به خدمات رفع نیازهای خودمطابق استانداردهای شهری،بایدمطالبات خود را در چهارچوب قانون مطرح نمایند و برای رسیدن به این مقصود مّهم، تلاش نمایند.

✍  یاسر کرمی،دانش آموخته ی رشته برنامه ریزی شهری،تا

 

هومیان نیوز

شیرز نقد و بررسی ...
ما را در سایت شیرز نقد و بررسی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : shirezo بازدید : 239 تاريخ : جمعه 20 ارديبهشت 1398 ساعت: 14:23